home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2008-03-26 20:19:43
Színdarab bemutató Apátistvánfalván

A Vidám Barátok Színjátszócsoport premierje

                
Megtartotta szokásos húsvéti előadását az apátistvánfalvi Vidám barátok színjátszócsoport. Ezúttal a Választások és a Ki a hibás? című komédiák ősbemutatójára került sor a település kultúrházában.
8 éve alakult meg Apátistvánfalván a Vidám Barátok elnevezésű színjátszócsoport, akik főként komédiákat adnak elő szlovén nyelven. Teszik ezt mindazért, hogy a település javarészt szlovén ajkú lakossága számára sokáig fennmaradhasson a szlovén nyelv és kultúra. A darabokat két éve Kovács László írja és rendezi, aki gyakran fel is tűnik egy-egy szerep erejéig a színpadon. A lelkes csapat egyébként nemcsak Apátistvánfalván, hanem számos más településen, sőt külföldön is megfordult már.

Kovács László /színdarab-író és rendező/:
„Rengeteget járunk ki Szlovéniába, idén negyedik alkalommal vettünk részt Budapesten az ARCUS Nemzetiségi Színházi Találkozón. Évente 15-16 fellépésünk van. Szlovéniát, mint mondtam, az itteni szlovén településeken, tehát Budapesttől, Mosonmagyaróvár, Szombathely és a Rába-menti szlovén falvakban szoktunk fellépni.”

A csoport minden év húsvét hétfőjén új darabbal rukkol elő, amelyet elsőként az apátistvánfalvi közönség tekinthet meg. Ezúttal egy falusi polgármester-választás körüli eseményeket bemutató komédia került terítékre, amely idén is sok érdeklődőt vonzott a település kultúrotthonába.


Császár Noémi

Archív hírek