home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2012-02-09 01:30:46
Fórum a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztéséről

Közel 2milliárd Ft-os beruházás részeként épülhet hulladékgyűjtő udvar Szentgotthárdon és hat vasi településen

  
Két év múlva már Szentgotthárdon is működhet az a hulladékudvar, melyet az Ipari Parkban alakítanának ki a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése céljából. A hulladékgyűjtő helyen a nagyobb mennyiségű háztartási papír-, műanyag-, üveg-, fém-, zöld- és veszélyes hulladék is elhelyezhető lesz. A fejlesztésről a hét elején tartottak lakossági fórumot.

Mérsékelt lakossági érdeklődéssel tartották meg a nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt részeként megvalósuló szelektív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó beruházás tájékoztató fórumát. Az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával Vas megye 127 településén valósulhat meg egy korszerű hulladékgazdálkodási program, melyet a regionális hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás koordinál. A társulás tanácsának tagja és a szentgotthárdi kistérség képviselője Labritz Béla, a város környezetvédelmi tanácsnoka.

Labritz Béla /környezetvédelmi tanácsnok, Szentgotthárd/:
„A szelektív hulladékgyűjtésnek egy olyan formája valósul meg az ipari park területén, ami nemcsak a biohulladék, nemcsak a háztartási hulladék, hanem elektronikus hulladék, törmelék, elhullott kisállat tárolására, ideiglenes tárolására, és ezt kihangsúlyoznám, minden itt lévő hulladéknak a gyűjtése átmeneti időre van itt Szentgotthárdon.”

A program a tervezett menetrend szerint 2014 év végén indulhat, mely 100%-os szelektív hulladékgyűjtést jelent majd az érintett településeken. Ehhez kapcsolódóan azonban már az idén, ha a közbeszerzések sikeresen lezajlanak, hozzájuthat a lakosság a több, mint 27 500 darab házi komposztáló edényzethez.

Vízi Kármen /projektmenedzser/:
„Ez technikailag úgy fog megvalósulni, hogy egy PR szervezeten keresztül Önöket ugyancsak ilyen szép, színes szórólapokon tájékoztatni fogjuk, hogy hogyan, mikor és milyen módon vehetik át ezeket a komposztáló ládákat.”

A közel két milliárd Ft-os beruházás során, Szombathelyen egy hulladékkezelő központot, úgynevezett válogató művet alakítanak ki. A szentgotthárdi mellett még 6 településen létesül hulladékgyűjtő udvar. Azon településeken, ahol eddig még nem voltak hulladékgyűjtő szigetek ott összesen 80-at hoznak létre, de 150 új üveggyűjtő pont is kialakításra kerül. A program során korszerű hulladékszállító gépjárműveket is vásárolnak.Ágoston Gábor

Archív hírek